Išrinkta nauja Vaisingumo asociacijos valdyba

Visuotiniame narių suvažiavime nuspręsta dar aktyviau siekti palankaus Pagalbinio apvaisinimo įstatymo priėmimo bei atstovauti nevaisingų šeimų interesus. Įgaliojimai suteikti naujai asociacijos valdybai.

Per tūkstantį žmonių vienijančiai Vaisingumo asociacijai nuo šiol atstovaus penki valdybos nariai: Rūta Vyšniauskaitė, Rasa Lalienė, Vilma Jurkevičienė, Marius Kruopas bei Reda Šileikienė. Pirmo posėdžio metu išrinkta ir valdybos pirmininkė. Ja tapo Rūta Vyšniauskaitė.

„Vaisingumo problemų turinčioms šeimoms atstovaus ne mažą žinių ir patirties bagažą turintys asmenys. O pagrindinė asociacijos veiklos kryptis išliks ta pati – aktyviai sieksime prieinamo ir racionalaus nevaisingumo gydymo, organizuosime švietėjišką veiklą bei palaikysime vieni kitus. Didžiausia problema, jog Lietuvoje kol kas nėra priimtas Pagalbinio apvaisinimo įstatymas ir neveikia nevaisingumo gydymo kompensavimo mechanizmas. Šioje srityje Lietuva viena iš labiausiai atsilikusių Europos sąjungoje.“ - sako valdybos pirmininkė Rūta Vyšniauskaitė.

Šiuo metu viena dirbtinio apvaisinimo procedūra kainuoja apie dešimt tūkstančių litų. Tokią sumą gydymui gali skirti tik labai mažas skaičius šeimų.

Vaisingumo asociacijos Valdyba  taip pat paskirstė narių surinktas lėšas sunkiausiai besiverčiančioms šeimoms. Iš dalies gydymas bus kompensuojamas penkioms šeimoms.

Nuo šiol Vaisingumo asociacija įsikurs naujoje būstinėje, adresu: Žirmūnų g. 143 – 121 kab., LT-09128 Vilnius. Čia šeimoms, negalinčioms susilaukti vaikų, bus rengiami seminarai, teikiama psichologų pagalba.

Vaisingumo asociacija rūpinasi šeimomis, negalinčiomis susilaukti vaikų, gina jų interesus.