Paramos grupės 2016 metams

Džiaugiamės šiais metais ir vėl galėdami Jums pasiūlyti nemokamas Paramos grupes Vilniuje, kartu su mūsų jautria ir atsidavusia, ilgametę darbo patirtį su vaisingumo sutrikimų ištiktomis šeimomis turinčia psichologe Romena Kačiniene.

„Papasakosiu daugiau apie grupę. Ją sudaro 5-6 moterys. Grupė uždara, stengiamės pradėti ir baigti sezoną ta pačia sudėtimi, nebent kažkas iš narių palieka grupę dėl labai džiugios priežasties. Renkamės kartą per savaitę, paprastai trečiadieniais, po darbo, Vilniuje, Vaisingumo Asociacijos patalpose Žirmūnuose. Darbą pradedame rugsėjį/spalį ir baigiame gegužę. Šiemet planuojame surinkti net kelias grupes.
Per eilę darbo metų turime paruošę tam tikrą pagalbos programą. Vien galimybė būti bendraminčių būryje, išsikalbėti, pasiguosti, dalintis emocine ir medicinine patirtimi turi didžiulę terapinę naudą! Skiriame daug laiko savęs pažinimui, įvairių socialinių, streso įveikimo, atsipalaidavimo įgūdžių lavinimui. Grupės dalyvės gauna namų darbų, kartais smagių, kartais labai rimtų ir atsakingų, į kuriuos gali būti įtraukiami artimiausios aplinkos žmonės.
Turbūt niekas taip nesuvienija, kaip bendra patirtis ir bendras tikslas. Džiaugiuosi, kad ši pagalbos forma taip pasiteisino! Būkime kartu!” – sako Vaisingumo asociacijos psichologė Romena Kačinienė.

Dalinamės pernai metais grupę lankusių merginų mintimis apie tai, ką joms davė grupė:

"Bendrumo jausmą, buvimą su bendramintėmis, kurios labai gerai supranta, ką išgyvenu/išgyvenau. Galėjimą laisvai pasidalinti bet kuo, kas susiję su nevaisingumu, planavimu, gydytojais ar procedūromis. Nors nuo tėvų / draugų nieko neslepiame ir jie žino, apie tai pasikalbame, bet jie nesupranta iki galo. Ir kad ir kaip stengtųsi palaikyti, žmogus, šito nepatyręs, niekada nesupras. O grupėje tas supratimas yra. Man šitas buvo didžiausias grupės privalumas".

“Visų pirma paramos grupė man davė galimybę betarpiškai bendrauti su tokia pačia problema turinčiomis merginomis/moterimis. Užduoti nepatogius klausimus ir gauti į juos atsakymus. Pamatyti, kad esu ne viena. Kad tokių kaip aš, yra daug. Kad esu ne viena. Kad galiu bet kokiu klausimu kreiptis i grupėje esančias merginas bei psichologę ir visada gauti atsakymus bei palaikymą. Grupė man davė suvokimą, kad niekas kitas manęs taip gerai nesupras, kaip tos, kurios irgi visą šitą sunkų kelią eina kartu. Kad galiu būti tokia stirpi, kokia niekad nemaniau esanti. Kad viduje turiu daug “šiukšlių”, kurias reikia “išsikuopti”. Kad čia galiu sakyti viską, ir į mane nebus kreivai žiūrima. nebūsiu kritikuojama. Bet būsiu suprasta ir sulauksiu palaikymo…”

“Grupė davė daug atsakymų į kamavusius klausimus ir kylančias abejones. Vieni atsakymai atėjo greičiau, kitų teko palaukti. Kai ką supratau jau gerokai po to, kai grupė pasibaigė.

Padėjo pasiruošti savo pirmajam IVF,  kurį stoiškai atlaikiau, ir nors jam ir nepavykus, rankų nenuleidau.

Išmokė didžiuotis savimi, net kaip rodės, jog didžiuotis čia visai nėra už ką... :)

Visa tai yra be galo svarbu, šiam ilgam ir sunkiam gydymo kely. Tai yra neįkainojama.”

Paramos grupių pradžia: 2016 m. rugsėjo/spalio mėn.

Susitikimų vieta: Žirmūnų 143 - 121 kab., Vilniuje, Vaisingumo asociacijos patalpose

Susitikimų dažnis: 1 kartas per savaitę, užsiėmimų trukmė 1,5 val.

Registruotis į grupes galite el.p.: psichologe@vaisingumoasociacija.lt arba tel. (8 645) 32831.
Jei kils klausimų, būtinai klauskite, rašykite.

Iki susitikimų!

P.S. Jeigu pageidaujate gauti individualias ar poros konsultacijas arba konsultacijas Skype, taip pat nedvejodami galite kreiptis aukščiau nurodytais mūsų psichologės kontaktais.