Paskaita. Partnerių parama vienas kitam išgyvenant nevaisingumą

Nevaisingumas yra vienas stipriausių stresorių žmogaus gyvenime, paliečiantis bemaž visas poros gyvenimo sritis. Kone kasdien tenka spręsti įvairias su tuo susijusias situacijas. Pasakytas ar nepasakytas žodis, prisilietimas ar atsitraukimas, atkaklumas ar nuolankumas - kartais tikrai nežinia kaip elgtis. Gali atrodyti, kad ką bedarytumėte, jai/jam vistiek nėra lengviau.

Nors nevaisingumo gydymas, pastojimas, nėštumas vyksta moters kūne, vyro vaidmuo visuose etapuose taip pat labai svarbus. Vyras yra tas, kuris "įžemina" procesą, mokėdamas klausytis, palaikyti ir kai reikia apsaugoti savo moterį, jis atlieka labai svarbų psichologinį vaidmenį.

Susitikimo metu nagrinėsime konkrečias su nevaisingumu susijusias situacijas, aptarsime ką išgyvena moterys, vyrai, kokie elgesio būdai palengvintų pačių ir partnerių savijautą. Aptarsime, kaip nederėtų elgtis, ko nederėtų sakyti vienas kitam, kalbėsime apie palaikymo klaidas, taip pat apie asmenybių, elgesio pokyčius, atsiradusius nesusilaukiant vaikų.

Renginys vyks 2020-11-14 18:00 adresu Žirmūnų 143-121 kab.

Paskaitą skaito psichologė Romena Kačinienė

Renginį remia Vaisingumo Asociacija, paskaita nemokama.

Kviečiame poras registruotis el.paštu psichologe@vaisingumoasociacija.lt

Daugiau informacijos apie renginius skaitykite: